Gelincik Bitkisi Gelincik bitkisi, Türkiye'nin hemen hemen tüm bölgelerinde yetişebilen, gelincikgiller familyasından olan bir bitkidir. Dallarının ucunda çiçekleri bulunur. Mayıs ve Ağustos aylarında çiçek açarlar. Genel olarak çiçekleri kırmızı renkte olup, nadiren sarı veya turuncu renklere de rastlamak mümkündür. Gelincik Bitkisinin Özellikleri Gelincik bitkisinin gövdeleri dik ve tüylüdür. Boyları 25 cm'den 60 cm'ye kadar ulaşabilmektedir. Dünyada çok geniş bir yayılma alanına sahiptir. Bu bitkiyi buğday tarlalarında görmek oldukça kolaydır. Gelincik bitkisinin yaprakları maviye çalan yeşil tonundadır. Çiçek açma döneminde sabah saatlerinde etrafa polen yayan bir bitkidir. Bu bitkinin ismi geleneksel olarak Türk gelinliklerinin kırmızı olmasından gelmektedir. Gelincik bitkisi bir yıllık bir bitki türüdür. Gelinotu, aşotu ve gelingülü gibi isimleriyle de bilinmektedir. Kağıt üzerine serilerek kurutulurlar. Tadı itibariyle çok tatlı bir lezzeti olduğu söylenemez. Çay olarak hazırlanıp tüketilebilir. Aynı zamanda içilmesi zor olduğu durumlar için bitki içerisine başka karışımlar ekleyerek tüketilebilir.
Gelincik Bitkisinin Faydalarından Nasıl Yararlanılır? Bu bitkinin yapraklarından yaklaşık iki tatlı kaşığı kaynar su içine atılır. Ağzı kapatılarak 15 dakika kadar demlenmesi için bekletilir. Ardından tüketime hazırdır. Gelincik bitkisi yapraklarından hazırlanan bu karışım her gün tüketime uygundur. Gelincik Bitkisi Bünyesinde Neler Bulunur?
Gelincik bitkisi, doğal ortamında yetişen ve birçok faydası bulunan bir bitkidir. Ancak kullanımı konusunda dikkatli olunmalı ve gerektiğinde bir uzmana danışılmalıdır. |